Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
11
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Winkels Hema net zo ingedeeld als de inkoop

De winkels van Hema zijn net zo ingedeeld als de inkoop. “Er is iemand die onderbroeken inkoopt en iemand anders die sokken inkoopt. Daarom liggen alle sokken bij elkaar, ongeacht het geslacht of de leeftijd”, vertelt de nieuwe Hema-directeur Tjeerd Jegen. “Als je de enige winkel bent die het zo doet, bestaat het risico dat de klant dat niet snapt.”

Tjeerd Jegen geeft zo’n 560 Nederlandse Hema-winkels een metamorfose, op basis van ervaringen met winkels in het buitenland. Hij heeft onder andere gekeken naar de 41 Franse winkels van Hema. “Elke nieuwe winkel daar doet het beter dan de vorige”, zegt hij tegen FD.nl. De reden hiervoor is volgens Jegen omdat de warenhuisketen steeds beter weet wat de juiste locaties zijn en hoe de juiste producten bij elkaar moeten worden gezet.

Inkoopfouten
De directeur van Hema gaf al eerder aan dat er fouten zijn gemaakt in de inkoop. Hierdoor heeft de keten een gigantische voorraad opgebouwd. Het duurt volgens de directeur nog zeker een jaar om de overtollige inkoopvoorraad weg te werken. “Er zijn wel zes magazijnen bijgebouwd die tot de nok toe vol liggen, net als de winkels.”

Veranderingen hoofdkantoor
Ook op het hoofdkantoor heeft de topman veranderingen doorgevoerd. De directievloer is verdwenen en het personeel loopt rond met buttons met de tekst: ‘Mag ik u helpen’, net als in de winkels. Zijn opdracht van Hema-eigenaar Lion Capital, dat na zeven jaar het bedrijf wil verkopen, was naar eigen zeggen maar één zin: maak Hema financieel weer gezond en zorg voor ruimte om te groeien.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.