Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
09
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Wolfensohn: Westen moet meer doen om Azie te begrijpen

Rijke landen zijn slecht voorbereid op de opkomst van groeimarkten als China en India en houden er nog vaak een koloniale houding op na. Dat heeft voormalig Wereldbankpresident James Wolfensohn gezegd op een bijeenkomst in Honkong.


Dat is een onverstandige houding. meent Wolfensohn. omdat de economische verschuivingen die zich in de wereld voltrekken niet gering zijn. De oud-president van de Wereldbank wees erop dat ontwikkelingslanden in 2050 65 procent van het bruto binnenlands product in de wereld voor hun rekening nemen. China tien jaar daarvoor de grootste economie van de wereld wordt en India rond die tijd plaats drie op de wereldranglijst van grootste economieën inneemt. Volgens Wolfensohn zijn de stappen die door rijke landen als reactie daarop worden gezet van weinig betekenis.

Wolfensohn vindt dat het Westen meer moet doen om Azie te begrijpen. zoals het spreken van de talen. Op hun beurt moeten  de Aziatische groeilanden  het arme deel van hun bevolking laten meeprofiteren van de groei. Anders zou er in de regio een politiek instabiel klimaat kunnen ontstaan. meent Wolfensohn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.