Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
05
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Woningcorporaties bundelen inkoopkrachten

Woningcorporaties bundelen inkoopkrachten

Woningcorporaties Mitros en Portaal bundelen hun inkoopkrachten door middel van hun onderhoudsbedrijf VOC. De partijen zijn samen een traject van gezamenlijke inkoop gestart met als doel kosten te besparen. Zes maanden na de lancering van dit initiatief zijn de eerste resultaten positief, stelt Consultancy.nl. Er is een overall besparing van 9% op de inkoop van onderhoudsmaterialen gerealiseerd.

Uiteindelijk willen de partijen een besparing van 15% op de gezamenlijke inkoopkosten bewerkstelligen. Verder willen Mitros en Portaal investeren in het verbeteren en vereenvoudigen van het proces van bestellen, leveren en factureren. Dit moet gaan zorgen voor een besparing van 20% op de proceskosten. Daarnaast zetten Mitros en Portaal ook in op kennisuitwisseling en willen ze een basis leggen voor mogelijke samenwerking op andere producten en diensten, zoals opleidingen en trainingen.

Besparing
Een half jaar na het tekenen van het contract is er een besparing van 9% gerealiseerd. Portaal heeft 6% bespaard en Mitros 16%. Hierdoor is de ambitie van Mitros, om minimaal 15% te besparen, direct al gerealiseerd. De besparing gaat ongeveer om 250.000 euro, op een totale inkoopvolume van 2,8 miljoen euro per jaar.

Schaalvoordeel
Mitros en Portaal staan open voor andere woningcorporaties en andere service- en onderhoudsdienstverleners om zich aan te sluiten bij de inkoopsamenwerking. Hierdoor zouden de partijen verdere schaalvoordelen kunnen realiseren.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.