Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: NEVI
Soort:

Workshop ISO 20400 moet KPN helpen groene ambities waar te maken

Workshop ISO 20400 moet KPN helpen groene ambities waar te maken

“Wij willen de groene verbinder van Nederland zijn”, aldus Jeroen Cox, hoofd Energie en Milieu bij KPN. NEVI-Purspective gaf daarom onlangs bij de telecomreus een workshop over ISO 20400, de eerste internationale standaardrichtlijn voor duurzaam inkopen.

Tijdens het Nationaal Sustainability Congres in november 2017 verlootte NEVI een gratis deelname aan de 2-daagse training Sustainable Procurement. De loting werd gewonnen door Cox, maar hij wilde in breder verband naar duurzaamheid kijken. Daarom werd de training omgezet naar een ‘incompany’ workshop, geleid door NEVI trainer Karin van Ijsselmuide

Handavaten
Volgens Cox werd de workshop goed ontvangen, mede doordat KPN al langer op zoek is naar handvaten om invulling te geven aan haar groene ambities. Met van Ijsselmuide kregen ze bovendien een ervaren trainer die nauw betrokken was bij de totstandkoming van ISO 20400. Tijdens haar presentatie besprak zij de basiselementen van de richtlijn en het zogeheten Dutch Wheel model, dat ontwikkeld is door NEVI-Purspective en de interactie tussen duurzame initiatieven, beleid en strategie. Na haar presentatie volgde een interactieve sessie waarin de KPN-inkopers ingingen op praktijkvoorbeelden uit het inkoopproces.

Wil jij ook aan de slag met duurzaam inkopen? Op de website van NEVI kun je meer informatie vinden over de richtlijn ISO 204000 en over de 2-daagse training ‘Sustainable Procurement’.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.