Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Xenos zet leveranciersrelaties op scherp

Xenos wil een korting van 2% van zijn leveranciers. De dochter van het verlieslijdende Blokkerconcern heeft een brief gestuurd aan zijn leveranciers, waarin om een bijdrage aan nieuwe marketinguitgaven wordt gevraagd. Xenos vraagt om de korting, zonder dat hier iets tegenover staat, stellen leveranciers tegen het FD.

Xenos geeft zelf aan dat de korting niet wordt opgelegd. Naar eigen zeggen zijn ze sinds oktober met leveranciers in gesprek en zijn veel leveranciers enthousiast over de innovatie en modernisering.

Sligro
Ook groothandel Sligro scherpt zijn betalingsvoorwaarden aan. De leveranciers krijgen de keuze tussen een betaling binnen zestig dagen en een korting van 2 procent, of een snelle betaling binnen 21 dagen en een korting van 3,5 procent. Volgens Sligro doen ze dat omdat ze iets te coulant waren met betalen. Hiervoor worden naar eigen zeggen geen contracten opengebroken, maar worden ingevoerd als nieuwe onderhandelingen met leveranciers plaatsvinden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.