Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

Zeven jaar cel voor fraudeur US Foodservice

Voormalig US Foodservice-topman Mark Kaiser is midden mei door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld voor zeven jaar celstraf voor onder meer fraude.


De hoofd marketing van de Ahold-dochter had inkoopkortingen opgevoerd. zonder dat deze ook werkelijk werden ontvangen. Kaiser wilde zo de winstcijfers van de Amerikaanse groothandel beïnvloeden om doelstellingen te kunnen halen. 

De praktijken van Kaiser kwamen in 2003 aan het licht en zijn onderdeel van een omvangrijk fraudeschandaal. In totaal werd er ongeveer een miljard dollar aan winst teveel opgegeven door US Foodservice. Verschillende topbestuurders van Ahold zijn al eerder veroordeeld tot geldboetes. De aandelenkoers zakte destijds met zestig procent.

Het Amerikaanse openbare ministerie had een straf tussen de vijf en zeseneenhalf jaar geeist tegen Kaiser. De rechter bepaalde echter dat Kaiser zeven jaar de cel in moet. omdat er volgens hem sterke aanwijzingen zijn dat Kaiser de organisator en leider van de frauduleuze activiteiten was. Kaiser moet bovendien 50.000 dollar boete betalen.     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.