Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
06
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Inkoop
Soort:

Ziekenhuizen bundelen krachten

Op 26 juni 2009 is in Utrecht de InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ)  opgericht. In de inkoopalliantie werken negen ziekenhuizen samen die al langer samenwerkten binnen de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen (VSZ). De VSZ zal zich vooral gaan richten op de logistieke activiteiten van de deelnemende ziekenhuizen. De IAZ richt zich op het realiseren van inkoopresultaten. Bestuursleden Henri Wijers, Piet Coolegem en Cor-Jan van der Wal zijn trots op de unieke samenwerking tussen de ziekenhuizen, waarbij op een positieve manier wordt ingespeeld op de marktwerking in de zorg. 

“Concurreren doe je samen,” aldus manager Facilitair Bedrijf, Cor-Jan van der Wal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. “Samen kunnen we voor onze ziekenhuizen betere inkoopresultaten behalen, waarmee we sterker staan tegenover de concurrentie in binnen- en buitenland.” Zo heeft de InkoopAlliantie Ziekenhuizen onlangs een mooi resultaat behaald door haar samenwerking met MOS in Duitsland, maar ook het af sluiten van contracten met partijen als Nutricia, Smith & Nephew, 3M, Philips, Atos Medical en TNT.

Bestuurslid Piet Coolegem, tot voor kort Directeur Centraal Diensten Centrum van het
Groene Hart Ziekenhuis te Gouda, vertelt hoe de samenwerking in zijn werk gaat. “ We hebben een jaarplan gemaakt voor 2009, waarin alle projecten en  de beoogde resultaten zijn gedefinieerd, variërend van contract-consolidatietrajecten tot grote aanbestedingen. Voor diverse trajecten zijn lead-buyers aangewezen om namens de alliantie te gaan onderhandelen. De hoofden inkoop zien elkaar maandelijks, maar de meeste communicatie gaat via LinkedIn en Boxnet, waarmee een efficiënte en slagvaardige inkooporganisatie is gewaarborgd.”

“Het bijzondere van deze samenwerking is dat een belangrijke succesfactor gelegen is in het feit dat de inkopers een essentiële rol hebben. Zij kopen in met elkaar en voor elkaar. Groei van de vereniging kan dan ook alleen maar als de samenwerking gehandhaafd blijft”, weet Henri Wijers, Directeur Facilitair Bedrijf Ziekenhuisgroep Twente te melden.

IAZ
De InkoopAlliantie Ziekenhuizen is een inkoopvereniging gericht op de gezondheidszorg. Door volumebundeling, professionalisering en kennisuitwisseling worden zowel binnen Nederland als daarbuiten resultaten geboekt. De inzet van eigen gespecialiseerde inkopers, een goede samenwerking met de professionals in de ziekenhuizen en gerichte inkoopstrategieën staan garant voor het resultaat. In de InkoopAlliantie Ziekenhuizen werken de volgende ziekenhuizen samen:

-    Alysis Zorggroep, regio Arnhem
-    Deventer Ziekenhuis, Deventer
-    Gelre Ziekenhuizen, regio Apeldoorn-Zutphen
-    Groene Hart Ziekenhuis, Gouda
-    Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch
-    Leveste, Emmen
-    SZ Koningin Beatrix Ziekenhuis, Winterswijk
-    Ziekenhuisgroep Twente, regio Hengelo
-    ZorgSaam, Zeeuws-Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.