Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
04
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Economie
Soort:

Ziekenhuizen hangt een strafkorting boven het hoofd

Ziekenhuizen hangt een strafkorting boven het hoofd

Ziekenhuizen hebben in 2012 en 2013 bijna een miljard euro te veel uitgegeven. Een korting van het budget hangt nu boven het hoofd van de sector. In 2012 overschreden de ziekenhuizen hun budget van 17 miljard met 592 miljoen euro. Dat schrijft Edith Schippers van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.

Oorspronkelijk zouden de overschrijdingen worden opgehaald in de hele sector. Alle ziekenhuizen zouden het bedrag, dat teveel was uitgegeven, terug moeten betalen. Deze afspraak, ‘macrobeheersinstrument’ genoemd, is omstreden, omdat ook ziekenhuizen die zich wel aan de afspraken houden, worden gedupeerd, zo schrijft FD.nl.

Strafkorting van 70 miljoen
Schippers geeft in de brief aan dat ze voor de overschrijding van 2012 een andere oplossing heeft gevonden. Ziekenhuizen moeten al flinke bedragen terugbetalen voor een regeling die samenhangt met een nieuw declaratiesysteem. Deze bedragen worden verrekent met de overschrijdingen van 2012 en 2013. Voor 2012 blijft dan een bedrag over van 70 miljoen euro. Dit wordt in mindering gebracht op het budget voor de ziekenhuizen in 2016. Of er ook een strafkorting komt voor de openstaande rekening van 2013 beslist Schippers volgend jaar.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.