Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
10
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Onderzoek
Soort:

Zijn de salarissen van inkopers gedaald?

Hoe zit het nu echt met de ontwikkeling van de salarissen van inkopers? Is het echt zo dat de salarissen binnen veel bedrijven dalen, in plaats van stijgen? Het jaarlijkse salarisonderzoek onder inkopers is van start gegaan en tracht antwoorden te vinden op deze vragen. 

In 2012 kwam uit een eerder onderzoek naar voren dat de salarissen sinds 2009 nauwelijks zijn gestegen. Toch was er een verandering te zien, namelijk de groter wordende kloof tussen de inkomens van het senior management aan de ene kant en de tactische en operationele inkopers aan de andere. Het salaris van inkoopdirecteuren was met gemiddeld 15% gestegen, terwijl de salarissen van tactische inkopers gemiddeld hetzelfde was gebleven. De reden die hiervoor werd aangedragen, was dat goede inkoopdirecteuren dun gezaaid zijn.

Ook dit jaar wordt er een onderzoek gehouden naar de salarissen van inkopers. Hoe gewaardeerd voelt u zich en bij welke salarisverschillen zou u willen overstappen? Na het invullen van het onderzoek kunt u ook uw resultaat zien ten opzichte van uw ‘peers’ in vergelijkbare organisaties.

De enquête kunt u hier vinden.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.