Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Zilveren Kruis Achmea zet BVP in voor depressiezorg

Zilveren Kruis Achmea zet BVP in voor depressiezorg

Zilveren Kruis Achmea gaat bij de inkoop van depressiezorg in 2017 prestatieafspraken maken over het verhogen van terugvalpreventie. Zilveren Kruis wil met de inzet van prestatie-inkoop zorgaanbieders contracteren die kwalitatief hoogwaardige en doelmatige zorg leveren en hen maximale ruimte geven hun prestatie verder te verbeteren. Dat schrijft Zorgvisie.

Per jaar hebben 800.000 Nederlanders een depressie en van deze mensen krijgt vijftig procent na de eerste depressie weer opnieuw een depressie. Zilveren Kruis wil deze terugvalkans verkleinen door selectief in te kopen. In het Zorginkoopbeleid 2017 staat dat voor de beste behandeling met de minste kans op terugval geen normatief kader bestaat waarop kan worden ingekocht. Daarom hanteert Zilveren Kruis een inkoopprocedure gebaseerd op de principes van Best Value Procurement (BVP).

Terugvalpreventie
De verzekeraar zal in mei de kaders van de inkoop nader omschrijven. De focus zal vooral liggen op terugvalpreventie en doelmatige zorg voor een reële prijs. Zorgaanbieders die de beste afspraken maken over het verhogen van de terugvalpreventie krijgen een streepje voor bij de inkoop.

Niet eerste BVP-traject
Dit is niet het eerste inkooptraject waarbij Zilveren Kruis Achmea experimenteert met prestatie-inkoop. Onder andere in kankerzorg, verslavingszorg en geboortezorg heeft de verzekeraar al gebruik gemaakt van BVP.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.