Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
10
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Zilveren Kruis geeft zorgaanbieders voorkeurscontract

Zilveren Kruis geeft zorgaanbieders voorkeurscontract

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft verslavingszorgaanbieders Victas, Jellinek en Tactus een voorkeurscontract gegeven. Met de nieuwe meerjarencontracten geeft Zilveren Kruis invulling aan de zorginkoop ‘nieuwe stijl’.

“We hebben in de ggz twee typen meerjarencontracten”, vertelt Carmen Verdoold, manager inkoopstrategie van Zilveren Kruis. “In het nieuwste type inkoopcontract zijn Victas, Jellinek en Tactus op basis van hun behaalde resultaten en hun voorstellen voor verbetering uitgekozen. Ze hebben een offerte gemaakt met daarin behaalde resultaten op het gebied van betere en efficiëntere zorg. Bovendien staan er KPI’s in over hoe ze nog doelmatiger, klantgerichter en betere zorg willen leveren. Omdat zij de beste offertes hebben, krijgen ze nu een contract tot en met 2017.”

Langetermijnafspraken
De nieuwe overeenkomsten zijn geïnspireerd op de langetermijnafspraken die Zilveren Kruis maakt in de ziekenhuiszorg, schrijft Zorgvisie. “Het is de bedoeling dat we gaandeweg deze vorm van inkopen in alle subsectoren van de zorg introduceren.” Verdoold gaat er niet vanuit dat de gemaakte afspraken niet nagekomen worden. “De doelstellingen worden niet meer bijgesteld. Wat we vooral willen, is dat de aanbieder zelf aangeeft welke doelen hij gaat halen, in plaats van dat wij dat als verzekeraar voorschrijven. In dit model staat de dialoog tussen ons en de zorgverlener voorop. Samen maken we de transitie door en hervormen we de zorg. Het allerbelangrijkste aspect in de ggz is het inzichtelijk maken van de resultaten.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.