Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
10
11
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Zorg gaat goed om met inkoop

Inkoopcoöperatie Intrakoop, meldt dat zorginstellingen de stijging van inkoopgerelateerde kosten goed in bedwang weten te houden.

Uit een analyse op basis van bijna 1200 jaarverslagen blijkt dat de inkoopkosten met een stijgingspercentage van 2,7 procent een matigend effect hebben op de overall kostenstijging in de zorg.

Gunstig
De winstgevendheid van zorginstellingen staat onder druk door de stijgende lasten die vorige jaar gemiddeld met 6,3 procent zijn gestegen, aldus Intrakoop. Vooral de afschrijvingskosten en de personeelskosten zijn hier flink debet aan. Met ruim 15 miljard euro - goed voor 30 procent van de totale kosten in de zorg – steekt de stijging van inkoopgerelateerde kosten hier met 2,7 procent gunstig bij af.

Groeimarkt
De cijfers laten zien dat zelfs in de huidige economie de zorg nog altijd een groeimarkt is. “Maar we willen tegelijkertijd wel dat de zorg niet te duur wordt. Het is goed om te zien dat de inkoopafdelingen daaraan over de hele linie een belangrijke bijdrage leveren”, aldus Frank Kaptein, directeur bij Intrakoop.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.