Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
04
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Zorgen over aanbesteding openbaar vervoer

De werknemersorganisatie Abvakabo FNV en de ondernemingsraden in het stadsvervoer zijn bezorgd over de dreigende verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de vier grote steden. Dat hebben zij dinsdag in een brandbrief aan de Tweede Kamer laten blijken.

De bond en de ondernemingsraden maken zich ook zorgen over de verplichte verzelfstandiging van de gemeentelijke vervoersbedrijven.

De brief is een reactie op een schrijven van minister Peijs maandag aan de Kamer. Daarin liet ze weten vast te houden aan de verplichting tot aanbesteding. Ze is bereid twee jaar uitstel te geven. maar dan moeten de gemeentelijke vervoersbedrijven uiterlijk in januari 2007 worden verzelfstandigd.

Negatief

De vakbond herkent weinig van de bewering van de minister dat de in 2001 ingezette marktwerking in het openbaar vervoer positieve effecten teweeg zou hebben gebracht. "De ervaringen tot nu toe met aanbestedingen in het streekvervoer zijn zonder uitzondering negatief". aldus Peter Wiechmann van de bond. "niet alleen het personeel. maar vooral de reizigers in het openbaar vervoer hebben ingeleverd. Overheden laten zich bij aanbesteding hoofdzakelijk leiden door de prijs."

Op de website van het ministerie van Verkeer en Waterstaat is het originele persbericht te lezen.
Klik hier voor het originele artikel
Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.