Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
12
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

'Zorginkoop verzekeraars nog in kinderschoenen'

De zorginkoop door verzekeraars staat nog in de kinderschoenen. Een grootschalig onderzoek onder alle verzekeraars wijst op grote verschillen in openbaarheid. kwaliteitstoetsing en het betrekken van patienten -en consumentenorganisaties bij zorginkoop.


Het onderzoek is uitgevoerd door de Consumentenbond in opdracht van ANBO voor 50-plussers en de NPCF.

In het nieuwe zorgstelsel hebben verzekeraars een belangrijke rol. doordat zij kwalitatief goede en betaalbare zorg dienen in te kopen. Zij moeten patiënten en consumenten hierbij betrekken. Uit het onderzoek komt naar voren dat de uitwerking en openbaarheid van het inkoopbeleid van zorgverzekeraars wisselt en vrijwel altijd gericht is op de aanbieder. niet op de consument. Verzekeraars betrekken patienten -en consumentenorganisaties slechts mondjesmaat bij hun inkoopbeleid. Daardoor is er van de gewenste beïnvloeding van het beleid nog geen sprake.

Onder de verzekeraars is een kopgroep van verzekeraars die hun beleid laten beinvloeden. Dit zijn: Agis. CZ. De Friesland. Menzis. Univ?-VGZ-IZA-Trias. Zorg & Zekerheid. De verzekeraars Azivo. Delta Lloyd en Salland bevinden zich nog in een opstartfase. In het onderzoek wordt benadrukt dat de verschillen zich in de details bevinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.