Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
08
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Zorginstellingen krijgen subsidie voor duurzame inkoop

Zorginstellingen krijgen subsidie voor duurzame inkoop

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft 4,7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor zorginstellingen die energiebesparende maatregelen willen inkopen. Deze subsidieregeling dient in de context van het regeerakkoord te worden gezien. Daarin heeft het kabinet zich tot doel gesteld om energiebesparingen en het gebruik van duurzame energie in de zorg verder te stimuleren.

Geïnteresseerde instellingen kunnen zich melden op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies en Instellingen. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten zij voldoen aan de wettelijke eisen die in de Wet toelating zorginstellingen (WTZi) staan. Per vestiging kan maximaal één keer een aanvraag worden ingediend en iedere zorginstelling kan maximaal 100.000 euro aan subsidie aanvragen.

Wandisolatie
Het ministerie heeft een lijs met maatregelen gepubliceerd waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Daarop staat onder meer het toepassen van LED-verlichting, het terugwinnen van warmte uit douchewater, wandisolatie en energieopwekking door zon en biomassa. Instellingen hebben tot 1 september 2018 de tijd om subsidie aan te vragen.

Besparing
De zorgsector geldt als grootverbruiker van energie en grondstoffen, maar volgens het ministerie is er op het gebied van milieuwinst en kostenbesparing veel potentie. Uit onderzoek is gebleken dat iedere zorginstelling gemiddeld 12% op de energierekening kan besparen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.