Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Zuid-Holland zet prestatieinkoop in voor onderhoud fietspad

De provincie Zuid-Holland is op zoek naar leveranciers die oplossingen kunnen aandragen die passen binnen haar beleid in energie, infrastructuur en vervoer. Voor het onderhoud van het wegdek kiest het nu voor prestatieinkoop.

Het streven van de provincie Zuid-Holland is om de TCO van fietspaden te verlagen. Maar ook de veiligheid en beschikbaarheid voor fietsers moet omhoog, onder meer tijdens winterse omstandigheden. De Snelbinder, een fietsverbinding nabij Naaldwijk, is uitgekozen als pilotproject. Deze maand start een Europese aanbesteding om een leverancier te vinden die geschikt is om vorm te geven aan de doelen van de provincie.

Best Value-methode
Tijdens de aanbesteding kiest Zuid-Holland ervoor de Best Value-methode te gebruiken om het onderscheidend vermogen van partijen aan te spreken en de meest geschikte leverancier te selecteren. De fietsverbinding, met een lengte van ongeveer een kilometer, is momenteel in aanbouw en wordt rond de jaarwisseling in gebruik genomen. De bedoeling is om daarna een innovatieve oplossing voor het onderhoud van het wegdek te integreren. De provincie meldt dat tijdens het ontwerp van De Snelbinder al rekening is gehouden met het inbouwen van innovatieve oplossingen in het wegdek. Hoe dit precies gegaan is, meldt Zuid-Holland echter niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.